AMJ INVEST bvba

Erkende Vastgoedmakelaars

 

Motmans Anita, vastgoedmakelaar-bemiddelaar BIV nr. 509014

De Jong Guido, vastgoedmakelaar-bemiddelaar BIV nr. 510708

Erkenning toegekend in België

 

Ondernemingsnummer: BE-0539.823.212

 

Lokenstraat 12A, 3530 Houthalen-Helchteren

 

info@amj-invest.be        www.amj-invest.be

tel 0478 66 54 69               tel 0474 33 91 24

 

Onderworpen aan de plichtenleer van de vastgoedmakelaar.

Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars,

 Luxemburgstraat 16B, 1000 Brussel

 

Website created by AMJ INVEST bvba

            © AMJ INVEST bvba

Bent u van plan om een huis, bedrijfspand, flat of ander onroerend goed te verkopen, dan doet u best beroep op een erkende vastgoedmakelaar.  Dat heeft heel wat voordelen, en u vermijdt risico’s en valkuilen:

 

¨ Een onroerend goed verkopen vergt heel veel werk. Borden plaatsen, advertenties zetten in de krant en op het internet, afspraken maken met kandidaat-kopers, tijd uittrekken voor rondleidingen. Stuk voor stuk activiteiten die u als particulier heel wat waardevolle tijd kosten.  Als specialist met veel kennis en ervaring voeren wij deze taken uit in een vingerknip, terwijl u daar heel wat tijd en opzoekwerk voor nodig hebt. Terwijl wij voor u de juiste contacten leggen, afspraken maken en kandidaten rondleiden … kunt u in alle rust de dingen doen die u graag doet. In de wetenschap dat de toekomst van uw pand in bekwame handen ligt.

¨ U wilt dat alles wettelijk in orde is. Voor de 100%. De wetgeving is behoorlijk complex en regels, wetten en decreten veranderen om de haverklap. Als u een onroerend goed wilt verkopen, dan moet u zeker zijn dat elke stap in het verkoopproces volgens de regels verloopt. Gebeurt dat niet? Dan is de verkoop misschien ongeldig. Om van eventuele hoge boetes of rechtszaken nog maar te zwijgen.  Als makelaars zijn wij verplicht om constant bij te scholen. Wij kennen de wetten en reglementen tot in de puntjes.  Bij een verkoop zijn bijvoorbeeld de volgende documenten verplicht: energieprestatiecertificaat (EPC), keuringsattest elektrische installatie, bodemattest, postinterventiedossier (enkel voor woningen gebouwd of gerenoveerd na 1 mei 2001), informatie over overstromingsgevoeligheid, stedenbouwkundig uittreksel, attest keuring stookolietank. Bij verkoop van een appartement of andere vormen van mede-eigendom dienen daar bovenop ook de basisakte, het reglement van mede-eigendom en de verslagen van de algemene vergadering aan de koper bezorgd te worden. Wij zorgen ervoor dat uw verkoopdossier wettelijk volledig in orde is. Wij zorgen ook voor een correct verkoopcompromis, voor biedingen en opties van kandidaat-kopers enz.  Zo kunt u alles met een gerust gemoed overlaten aan een specialist. En volledig onbezorgd klinken op een vlotte verkoop.  

¨ U wilt resultaat zien binnen een redelijke termijn. De verkoop van een huis of appartement is niet rond in 1-2-3. Logisch: met vastgoed is veel geld gemoeid. Kopers willen dan ook volledig overtuigd zijn, voordat ze hun handtekening zetten. Als makelaar verzekeren wij u van de beste prijs-kwaliteit: het perfecte evenwicht tussen een correcte prijs en een snelle verkoop.  Als makelaar zorgen wij voor een correcte waardebepaling. Wij weten wat de kopers willen. Wij hebben toegang tot alle mogelijke databanken waarop vraag en aanbod samen komen. Gevolg: wij vinden veel sneller de ideale kandidaten voor uw woning.

¨ U wilt een goede prijs voor uw huis.  Vraagt u teveel voor uw woning? Dan raakt u ze aan de straatstenen niet kwijt. En krijgt u de verkoop misschien nooit rond. Vraagt u te weinig? Dan loopt u heel wat geld mis. Als makelaar kennen wij de huizenmarkt door en door. Op basis van vraag en aanbod slepen wij voor u een correcte prijs uit de brand. Door onze kennis en ervaring voeren wij een professionele schatting uit die resulteert in een realistische vraagprijs. Zelf uw eigen woning schatten is immers allesbehalve gemakkelijk. In de eerste plaats omdat u er emotioneel bij betrokken bent en dus moeilijk objectief kunt zijn. Daarnaast mist u de ervaring van een professionele schatter. En daardoor ziet u dus gemakkelijker belangrijke meer– of minderwaarden over het hoofd.

¨ U wilt het maximum halen uit onderhandelingen.  Een redelijke prijs vragen voor uw huis is één zaak. De kandidaat-koper overtuigen om die prijs ook te betalen een andere. Kortom: om een goede deal te sluiten, moet u ook een goede onderhandelaar zijn. Die aan de ene kant niet te snel akkoord gaat, maar aan de andere kant ook klantvriendelijk blijft.  Als makelaars zijn wij nu eenmaal gewend om te discussiëren over prijzen en dank zij die ervaring hebben wij goede onderhandelingscapaciteiten.  Wij kennen de kneepjes van het vak en halen zo voor u gemakkelijker het onderste uit de kan.  Als makelaar beschouwen wij het ook als onze plicht om heel regelmatige contacten te onderhouden met u als verkoper: wij bezorgen u regelmatig feedback, zodat u constant op de hoogte blijft van de stand van zaken wat de verkoop betreft.

¨ U wilt dat uw woning straalt.  Een vlotte verkoop van een woning staat of valt heel vaak met de presentatie van het pand. Kleine slordigheden of defecten zijn voor kandidaat-kopers soms grote afknappers. Als makelaar hebben wij dit allemaal in de gaten. En onze adviezen maken uw woning onweerstaanbaar voor iedereen die komt kijken.  Een kandidaat-koper koopt met de ogen. Spinnenwebben, een bel die niet werkt, rommel in de kamers … het zijn stuk voor stuk kleine dingen die ervoor zorgen dat een kandidaat-koper een negatief beeld krijgt van uw woning. Als makelaar geven wij u advies om die obstakels weg te werken en uw pand van zijn beste kant te presenteren.  Soms kan een kleine investering aan uw woning de prijs doen stijgen. Een likje verf, opknapwerken, rommel opruimen, … ze maken uw woning een stuk aantrekkelijker. Wij geven u hierover graag het juiste advies.

 

Wij maken een gratis schatting van de waarde van uw onroerend goed met het oog op een eventuele verkoop. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

U wilt uw vastgoed verkopen ?